Strategic IT Management Assessment (SIMA) voor ICT-teams.

Online assessment voor IT (management) teams. Wat is uw gezamenlijke mening over de staat van uw ICT-organisatie? Waarin wijkt uw perceptie af van uw team en van andere organisaties? Welke prioriteiten komen naar voren? SIMA geeft u de antwoorden.

Wat is SIMA?

SIMA staat voor Strategic IT Management Assessment. De basis van SIMA is een online vragenlijst bedoeld voor ICT (management) teams. U en uw ICT-collega’s vullen deze vragenlijst in slechts 15 minuten in. Het resultaat is een gepersonaliseerde rapportage die uw perceptie laat zien t.o.v. uw team gemiddelde én benchmark data vanuit honderden ICT managers en CIO’s.

SIMA is ontwikkeld voor ICT-teams. Waar zit u op 1 één lijn met uw team en waar wijkt uw perceptie af? Waar liggen de prioriteiten voor uw organisatie? Perfect voor elke (strategische) meeting of heisessie.

Intelligente vragenlijst

De vragenlijst is ontwikkeld o.b.v. uitgebreid kwantitatief en kwalitatief onderzoek met CIO’s en IT management in Nederland.

Rapportage & analyse

Ieder teamlid ontvangt een eigen rapportage van 30 pagina’s met een uitgebreide analyse van de eigen antwoorden en vergelijk met het team én de benchmark.

IT Management Benchmark

SIMA is in 2020 ontwikkeld en maakt gebruik van een basis benchmark die bestaat uit ruim 200 ICT managers.

Sparring & adviesdiensten

Aanvullend aan de SIMA bieden onze consultants een op maat gemaakt programma bestaande uit workshops, presentaties of verdiepend onderzoek.

De onderwerpen van de SIMA vragenlijst: 

De rapportage geeft u een breed scala aan inzichten die van belang zijn voor de IT-organisatie. Allereerst uw persoonlijke werkbeleving en vervolgens gaan we in op de IT-organisatie en de belangrijkste stakeholders. In de rapportage wordt voor u zichtbaar waar u en uw team mogelijkheden en prioriteiten zien. Het rapport is te gebruiken als input voor een strategische discussie en als een start van actieplan.